TikTok, yasaklanmasının önünü açan yasanın uygulanmasının durdurulmasını istedi

TikTok Yasaklanma Kararının Geçici Olarak Durdurulmasını İstedi

Çinli sosyal medya devi TikTok, uygulamanın satışını veya yasaklanmasını gerektiren yasanın geçici olarak uygulanmasının durdurulmasını talep etti.

Temyiz Mahkemesi’ne sunulan başvuruda, şirketin Yüksek Mahkeme incelemesinin beklenmesi sırasında geçici bir tedbir kararı talep ettiği belirtildi.

Yasaya göre, 19 Ocak 2025’te yürürlüğe gireceği belirtilen dilekçede, bu durumun ülkenin en popüler ifade platformlarından biri olan TikTok’un kapatılmasına yol açabileceği vurgulandı.

Şirketin dilekçesinde, tedbir kararının ABD’de yeni yönetimin pozisyonunu belirlemesi için fırsat tanıyacağı ve bu durumun Yüksek Mahkeme incelemesine olan ihtiyacı ortadan kaldırabileceği ifade edildi.

TikTok’un Küresel İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee, TikTok’un geçici olarak kapatılması durumunda bile binlerce işletmenin zarar görebileceğini ve ABD’deki içerik üreticileri ve küçük işletmeler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı yaşanabileceğini belirtti.

Chandlee, TikTok’un 2025’te hedeflenen küresel reklam gelirinin yüzde 29’unun bile kaybedilebileceğinin tahmin edildiğini ve platformun uzun süre kapalı kalması durumunda bu rakamların artabileceğine dikkat çekti.

Mahkeme, TikTok’un Yasaklanmasına Onay Verdi

ABD yönetimi, TikTok’u Çin hükümetine kullanıcı bilgilerini açık hale getirmekle suçladı ve firmanın ya ABD’li bir şirkete satılması ya da yasaklanması gerektiği yönünde adımlar attı.

Yasayı imzalayan ABD Başkanı Joe Biden, TikTok’un 19 Ocak 2025’e kadar Çinli ByteDance ile olan tüm ilişkisini sona erdirmesi gerektiğini belirtti. TikTok firması ise bu yasanın ifade özgürlüğünü ve açık internet politikasını ihlal ettiğini savunarak temyiz mahkemesine başvurdu.

TikTok’un başvurusunda, tanınan sürenin ByteDance ile ilişkinin sonlandırılması için yetersiz olduğu ve teknik anlamda mümkün olmadığı savunuldu.

Temyiz Mahkemesi, geçen hafta aldığı kararla TikTok’un yasaya karşı açtığı davada kararını verdi ve yasaklanmanın önünü açan yasanın lehine hüküm verdi.

ABD’de başkan seçilen Donald Trump ise görevi devralacağı tarihten bir gün önce yürürlüğe girecek yasanın karşısında durdu.


Hapishaneyi beş yaşındaki bir çocuk için eğlenceli hale getirmek: Uçurtmayı Vurmasınlar


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir